Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: Οδηγός με θέμα: Παραλαβή, Αποθήκευση και Διανομή Τροφίμων μέσω Δομών Κοινωνικών Συμπράξεων


Ο ΟΔΗΓΟΣ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ σχεδιάστηκε για τις ανάγκες του έργου «Παραλαβή, Αποθήκευση και Διανομή Τροφίμων μέσω Δομών Κοινωνικών Συμπράξεων», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Τ.Ε.Β.Α., η υλοποίηση του οποίου ανατέθηκε στο Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων & Ποτών, της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.).

Στο σχεδιασμό του ακολουθήθηκαν οι γενικές αρχές που καθιέρωσε ο Ε.Φ.Ε.Τ. και αποτυπώνονται τόσο στον Οδηγό Υγιεινής για τις Επιχειρήσεις Λιανικής Πώλησης Τροφίμων (εκπονήθηκε υπό τον συντονισμό του Ι. Τσάκνη) όσο και στο Εγχειρίδιο Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων για στελέχη και εθελοντές Υπηρεσιών & Οργανώσεων που εμπλέκονται στη διαχείριση και διανομή τροφίμων σε καταστάσεις έκτακτων αναγκών, αλλά και τον Οδηγό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, με τις αναγκαίες και κατάλληλες προσαρμογές του σχετικού υλικού στους χειριστές τροφίμων των δομών.

Καταβλήθηκε, ως εκ τούτου προσπάθεια ο ΟΔΗΓΟΣ αυτός να είναι εύχρηστος αλλά και εκλαϊκευμένος, ώστε να συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών Υγιεινής και Ασφάλειας των τροφίμων, που διαχειρίζονται οι κατά τόπους δομές των Κοινωνικών Συμπράξεων.


Διαβάστε τον ΟΔΗΓΟ ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου