Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΕΣΠΑ: Eπιδότηση 50% για σύσταση τουριστικών επιχειρήσεων


Εντός του Μαρτίου αναμένεται η προκήρυξη τουπρογράμματος επιδότησης για την ίδρυση -υπό σύσταση- πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που θα δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού. Η δράση θα αφορά την ενίσχυση της υλοποίησης επενδυτικού σχεδίου για τη δημιουργία νέας τουριστικής επιχείρησης και στη συνέχεια της υποστήριξης της λειτουργίας της για διάστημα έως έξι μηνών από την έναρξή της.

Οι επιχειρήσεις που θα συσταθούν θα πρέπει να λειτουργούν αποκλειστικά με μια από τις ακόλουθες μορφές: Επιχειρήσεις εταιρικού/εμπορικού χαρακτήρα (Ανώνυμη Εταιρεία, Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρεία ή Ετερόρρυθμη Εταιρεία και Ι.Κ.Ε, Ατομική Επιχείρηση, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση του Ν. 4019/2011 [ΚΟΙΝΣΕΠ]).

Επιλέξιμες δαπάνες

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών θα οριστεί η ημερομηνία δημοσίευσης της προκήρυξης, ενώ οι επιλέξιμες δαπάνες θα αφορούν:

–Κτίρια, λοιπές εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος: Επιλέξιμες είναι κάθε μορφής εργασίες μετά ή άνευ υλικών επί κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων, καθώς και κάθε μορφής εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

–Μηχανήματα – Εξοπλισμός: Επιλέξιμες είναι δαπάνες που αφορούν στην προμήθεια, μεταφορά εγκατάσταση και λειτουργία νέων σύγχρονων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού.

–Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης: Επιλέξιμες θα είναι οι δαπάνες που αφορούν στην προετοιμασία για την πιστοποίηση, καθώς και τη λήψη των αντίστοιχων πιστοποιητικών, υπό τον όρο το πιστοποιητικό (π.χ. ISO) να έχει εκδοθεί από διαπιστευμένο φορέα και μέχρι την ημερομηνία της ολοκλήρωσης του έργου.

–Προβολή – Προώθηση: Επιλέξιμες είναι κάθε μορφής ενέργειες και δαπάνες που στοχεύουν στην προβολή της επιχείρησης και στην προώθηση της υπηρεσίας/του προϊόντος της. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής: Συμμετοχή σε εκθέσεις, δημιουργία ιστοσελίδας, διαφημιστικές καταχωρήσεις, λογισμικά και υπηρεσίες λογισμικού. Επιλέξιμες θα είναι κάθε μορφής ενέργειες και δαπάνες που αφορούν στην προμήθεια λογισμικού, εξειδικευμένες μελέτες και υπηρεσίες παρακολούθησης επενδυτικού έργου.

–Τέλος, επιλέξιμες θα είναι οι δαπάνες υποστήριξης της λειτουργίας της επιχείρησης για διάστημα έως 6 μηνών από την έναρξή της, καθώς και το μισθολογικό κόστος προσωπικού.

Προϋπολογισμός

Η χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων θα καλύπτει το 40% των επιλέξιμων δαπανών και θα προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης προσωπικού. Η διάρκεια υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων θα είναι έως 24 μήνες. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ και δεν θα μπορεί να είναι κατώτερος των 80.000 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου