Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Αναδείχθηκε ο νικητής του προγράμματος "Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη"


Ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου 2017, ο τρίτος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος "Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη", από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών, και του Κέντρο Καινοτομίας και Έρευνας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών επέλεξε δημιουργικά άτομα, αποφοίτους πανεπιστημίων, που είχαν κατά νου μια ή περισσότερες επιχειρηματικές ιδέες για να αποκτήσουν τα αναγκαία εφόδια, να τις δοκιμάσουν και να τις υλοποιήσουν.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2016 και τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο 2017. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες για διάστημα δύο μηνών, προετοίμαζαν το επιχειρηματικό πλάνο της ιδέας τους και την υπέβαλαν στην επιτροπή ειδικών προς αξιολόγηση. Για την καλύτερη επιχειρηματική πρόταση θεσπίστηκε χρηματικό βραβείο 3.000 ευρώ σε αναγνώριση αυτής της προσπάθειας.


Οι επιχειρηματικές ιδέες που παρουσιάστηκαν ενώπιον κοινού και τις οποίες αξιολόγησε 6μελής επιτροπή ήταν:

Σγουρός Δημήτρης, "Hook on Chic"

Βαρσάμος Σταμάτης, "VIS πλατφόρμα παιχνιδιών ψηφιακής φυσιοθεραπείας"

Παπαλαμπρόπουλος Δημήτρης, "Δημιουργία μονάδας παραγωγής και επεξεργασίας μανιταριών στα Γρεβενά"

Φιλανδριανός Γιώργος -Χειλάς Βασίλης, "Eternity. Markus 1 - Markus 2"

Αντιφάτογλου Ιορδάνης ,"Export Branding - Συμβουλευτική εξαγωγικού Μάρκετινγκ"

Κυνηγού Ελένη-Μελετιάδης Πρόδρομος, "PROACTIVE GREEN ENERGY. Κυκλική οικονομία. Παραγωγή προϊόντων χρησιμοποιώντας τα υπολείμματα του καφέ"

Ζερβός Γιώργος, Stickito - Collectible Sticker Album, Trading Cards and Metal Tags Collections

Η εξαμελής επιτροπή που αξιολόγησε και βαθμολόγησε τις επιχειρηματικές ιδέες απαρτίστηκε από:
Παναγιώτης Αλεξάκης, Καθηγητής Οικονομικής των Επιχειρήσεων και Αγορών ΕΚΠΑ, Πρόεδρος
Λευτέρης Κυριακάκης, Assistant General Manager, Τράπεζα Πειραιώς, Μέλος
Σπύρος Αρσένης PhD, Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds, Εθνική Τράπεζα, Μέλος
Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Γενική Γραμματεύς, Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Μέλος
Μιχάλης Στάγκος, Συνιδρυτής ID-GC (Industry Disruptors – Game Changers), Μέλος
Νικόλ Ιωαννίδη, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων Vodafone, Μέλος

Η 6μελής επιτροπή έλαβε υπόψη τα εξής κριτήρια:
  • Καινοτομικότητα της ιδέας και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που επιφέρει
  • Ποιότητα της ομάδας 


  • Γνώση της αγοράς‐στόχου
  • Παρουσίαση
  • Πληρότητα/σαφήνεια επιχειρηματικού σχεδίου
Ο Γιώργος Ζερβός με το επιχειρηματικό πλάνο " Stickito - Collectible StickerAlbum, Trading Cards and Metal Tags Collections ", ανακηρύχθηκε νικητής και έλαβε χρηματικό βραβείο αξίας 3.000€ το οποίο προσέφερε o Όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια. Η επιχειρηματική ιδέα της Stickito αφορά τη δημιουργία επιχείρησης που θα δραστηριοποιηθεί στη βιομηχανία των συλλεκτικών προϊόντων για παιδιά. Πρόκειται για τις αυτοκόλλητες συλλογές με άλμπουμ, τις ανταλλάξιμες κάρτες με ή χωρίς άλμπουμ και τις μεταλλικές τάπες με ή χωρίς άλμπουμ.

Όραμα της Eternity είναι η ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στο χώρο της βιοϊατρικής τα οποία θα είναι ταυτόχρονα ποιοτικά και σε προσιτές τιμές. ΟΓιώργος Φιλανδριανός και ο Βασίλης Χειλάς, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις στα άτομα που τις έχουν ανάγκη (προσθετικά μέλη για ανθρώπους που έχουν χάσει το χέρι τους από τον αγκώνα και κάτω), δηλώνουν ότι "Το πρόγραμμα στάθηκε ουσιαστικός αρωγός στην προσπάθειά μας να κάνουμε τα αποτελέσματα έρευνας δυο χρόνων μια επιχειρηματική πράξη. Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, καθοδηγούμενο από άριστους επιστήμονες ο καθένας στον τομέα του, μας έδωσε ουσιαστικές γνώσεις σε κομμάτια άγνωστα μέχρι πρότινος για εμάς. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς που συντέλεσαν στην δημιουργία αυτού του εξαιρετικού προγράμματος καθώς πρωτοβουλίες σαν αυτή, ιδιαίτερα στον χώρο του πανεπιστημίου, αποτελούν έναν ουσιαστικό πνεύμονα ανάπτυξης". 

Ο Σταμάτης Βαρσάμος, με την πλατφόρμα παιχνιδιών ψηφιακής φυσιοθεραπείας"VIS", αναφέρει ότι "Η εμπειρία μου στο πρόγραμμα, έχει μόνο θετικές αξίες να περιγράψει. Οι πρακτικές γνώσεις που μας δόθηκαν απλόχερα ήταν πολύτιμες, οι καθηγητές ήταν σαφείς, φιλικοί και προσβάσιμοι. Για αυτούς και πολλούς ακόμα λόγους οφείλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου. Ήταν τιμή μου που βρέθηκα στο πρόγραμμα".

"Έχω συμμετάσχει σε αρκετά bootcamps, πριν αρχίσω να κάνω πράξη την επιχειρηματική μου ιδέα. Για να είμαι ειλικρινείς, δεν περίμενα και πολλά από το πανεπιστήμιο. Έκανα μεγάλο λάθος. Ήταν το πιο πλήρες πρόγραμμα που έχω παρακολουθήσει. Εκτός του ότι κάλυψε όλους τους απαραίτητους τομείς, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το γεγονός ότι πολλά από τα μαθήματα μας τα έκαναν άνθρωποι που είναι της αγοράς. Θα το πρότεινα ανεπιφύλαχτα και θα ήθελα να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η πρωτοβουλία, για να μεγαλώσει και επόμενες γενιές επιχειρηματιών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κ. Μυλωνά για την πρωτοβουλία του. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον κ. Λιβιεράτο για τον χρόνο που διέθεσε και το ενδιαφέρον του για τις επιχειρηματικές μας ιδέες και εκτός διδασκαλίας. Και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους χορηγούς που στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες", τονίζει ο κ. Δημήτρης Σγουρός με την πλατφόρμα εκμίσθωσης ακριβών ρούχων για γυναίκες "Hook on Chic".

Ο Ιορδάνης Αντιφάτογλου, που θα ασχοληθεί με εξαγωγικό μάρκετινγκ, αναφέρει"Το Πρόγραμμα είναι μία εξαιρετική και ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδικασία. Έχω εμπλουτίσει σημαντικά τις εξειδικευμένες γνώσεις μου, κέρδισα σε νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες, γνώρισα εξαιρετικούς συναδέλφους και εισηγητές, δημιούργησα αξία και όραμα για το μέλλον. Είμαι ευγνώμων για τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Καθηγητή κ. Μυλώνα, τον Δρ. Λιβιεράτο, την κα Μακρή, για την άρτια οργάνωση και την υποστήριξή τους, ως επίσης όλους τους Εισηγητές και τους Χορηγούς για την συνεισφορά τους στο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα “Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη” προσφέρει προστιθέμενη αξία, είναι μία εξαιρετική και αξιόλογη προσπάθεια. Συγχαρητήρια!"

"Το πρόγραμμα χαίρει της αναγνώρισης για πολλούς λόγους. Κατ'αρχάς, προσέφερε πολύτιμη αρωγή στην προσπάθεια απόκτησης γνώσεων και συμπαράσταση από άριστους επιστήμονες, ο καθένας με μεγάλη εξειδίκευση στον τομέα του. Η άλλη βασική συνιστώσα για την οποία επίσης νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε και συνάμα να σας συγχαρούμε, είναι η διαπίστωση ότι στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται όλες οι χρήσιμες γνώσεις που διδάσκονται στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ευελπιστούμε να γίνει γνωστό το πρόγραμμα από τις δικές μας επιχειρηματικές επιτυχίες και να αποκτήσουν τη δίκη μας κατάρτιση όλο και περισσότερες νέες ιδέες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας προς τις διεθνείς αγορές", δηλώνει η ομάδα της PROACTIVE GREEN ENERGY (Ελένη Κυνηγού - Πρόδρομος Μελετιάδης), που θα ασχοληθεί με την Κυκλική Οικονομία και ειδικότερα τηνανακύκλωση των υπολειμμάτων του καφέ .

Ο νικητής του προγράμματος κ. Γιώργος Ζερβός αναφέρει "Το πρόγραμμα κυριολεκτικά "μου άνοιξε τα μάτια"! Κατάφερα χάρη σε αυτό να εκφράσω την ιδέα μου στο χαρτί και από τη συναναστροφή με όλο τον κόσμο (καθηγητές, συμμετέχοντες) να διευρύνω τους ορίζοντές μου. Εάν, δε, καταφέρω και βρω και επενδυτή χάρη σε αυτό, επιφυλάσσομαι για οικονομική του ενίσχυση από τα κέρδη της Stickito!"

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα στην Πράξη», μέσω του Εργαστηρίου Επενδυτικών Εφαρμογών του ΕΚΠΑ ετοιμάζονται να στήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Κάποιοι, βρίσκονται ήδη στον επαγγελματικό στίβο και, μέσω της τεχνογνωσίας που έλαβαν, επιδιώκουν να δώσουν νέα ώθηση στην επιχείρησή τους.

Η "Επιχειρηματικότητα στην Πράξη" είναι ένα εκπαιδευτικό όχημα που οδηγεί νέους και δημιουργικούς ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες στην αφετηρία της υλοποίησης. Η διαδρομή είναι γνωστή, δημιουργική και καταλήγει στην επιτυχία", τονίζει ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, καθηγητής Χρηματοοικονομικής κ. Νικόλαος Μυλωνάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου