Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών στα μαθηματικά – Πρώτοι στην ΕΕ και 12οι στον κόσμο!


Με μεγάλη επιτυχία για την ελληνική αποστολή ολοκληρώθηκε η 58η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο από 12 έως 23 Ιουλίου 2017.

Πρόκειται για θεσμό υψηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο.

Η Ελληνική αποστολή κατέλαβε τη 12η θέση στον κόσμο, την τρίτη στην Ευρώπη και την πρώτη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Κατέκτησε ένα Χρυσό μετάλλιο, τέσσερα αργυρά και ένα Χάλκινο μετάλλιο. Συγκεκριμένα:

Γεωργιάδης Βασίλειος Χρυσό Μετάλλιο

Μελάς Δημήτριος Αργυρό Μετάλλιο

Λώλας Δημήτριος Αργυρό Μετάλλιο

Τσιάμης Ραφαήλ Αργυρό Μετάλλιο

Τσιντσιλίδας Δημήτριος Αργυρό Μετάλλιο

Ψυρούκης Ραφαήλ Χάλκινο Μετάλλιο

Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Καθηγητής ΕΜΠ κ. Ανάργυρος Φελλούρης και υπαρχηγός ο Μαθηματικός κ. Σιλουανός Μπραζιτίκος.

Οι μαθητές πέτυχαν την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, συνεχίζοντας την παράδοση επιτυχιών των ελληνικών ομάδων σε αντίστοιχους διαγωνισμούς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση στο πλαίσιο των στόχων της που είναι η αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και εκπαίδευσης στη χώρα μας. Για 3η συνεχή χρονιά, μεγάλος χορηγός της ομάδας ήταν το Ίδρυμα Ωνάση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου