Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Ανακοίνωση για την αναγνώριση των πτυχίων πενταετούς φοίτησης ως τίτλων σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου


Με αφορμή την ψήφιση, από την ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, της διάταξης σύμφωνα με την οποία οι τίτλοι σπουδών πενταετούς διάρκειας φοίτησης αναγνωρίζονται ως ενιαίοι και αδιάσπαστοι τίτλοι σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master), το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο εκφράζει την βαθιά του ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή.

Η εν λόγω αναγνώριση απετέλεσε εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα των γεωτεχνικών Τμημάτων και Σχολών, αλλά και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου που υποστήριξε σθεναρά κι από την αρχή την αντιστοίχιση των πτυχίων πενταετούς διάρκειας σπουδών με τίτλους μεταπτυχιακού επιπέδου. Θυμίζουμε μάλιστα ότι, μαζί με τους άλλους επαγγελματικούς φορείς που υποστήριζαν την αντιστοίχιση αυτή, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κατάφερε να φέρει τη συγκεκριμένη πρόταση ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων ξανά στο παρελθόν, στη συζήτηση για ψήφιση του νόμου Διαμαντοπούλου (Ν. 4009/2011), χωρίς όμως εντέλει στην περίπτωση εκείνη να γίνει κατορθωτή η ψήφιση και θεσμοθέτησή της.

Τονίζοντας ξανά ότι η αναγνώριση της αντιστοιχίας των πτυχίων των γεωτεχνικών Πανεπιστημιακών Σχολών και Τμημάτων, πενταετούς διάρκειας σπουδών, με τους ενιαίους και αδιάσπαστους τίτλους μεταπτυχιακού επιπέδου, όχι μόνο δικαιολογείται αλλά και επιβάλλεται από το επίπεδο και την ποιότητα των παρεχόμενων από αυτά σπουδών, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. εκφράζει για άλλη μια φορά την βαθιά ικανοποίησή του για την ψήφιση της εν λόγω διάταξης, επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει στην περαιτέρω ενίσχυση της ποιότητας των γνώσεων που παρέχουν τα γεωτεχνικά Τμήματα και Σχολές.



Από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου