Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Tech Talent School: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα μαθήματα του Σεπτεμβρίου με δωρεάν συμμετοχή για το κοινό


H SocialΙnnov, ο εκπαιδευτικός βραχίονας του επιχειρηματικού φορέα Found.ation, ανακοινώνει τη νέα σειρά μαθημάτων για το μήνα Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Tech Talent School” που υλοποιεί με την υποστήριξη της “Microsoft Ελλάς”. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και απευθύνονται σε μαθητές, νέους και ανέργους (από 16 ετών και άνω) που επιθυμούν να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες και να εξοικειωθούν με τον προγραμματισμό καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο χώρο του Design και του Digital Marketing. Η πρώτη περίοδος του προγράμματος έκλεισε με πάνω από δυόμιση χιλιάδες επωφελούμενους και με μεγάλο ενδιαφέρον. Τον Σεπτέμβριο θα υλοποιηθούν περισσότερα τμήματα και εμπλουτισμένες θεματικές πάνω στους βασικούς άξονες του προγράμματος.

Εισηγητές για τα μαθήματα είναι ο Γιάννης Εξιλζές, ο Κώστας Τσούκας, η Χρύσα Γκάγκωση, η Κατερίνα Κερρά, η Νατάσα Ξαγοράρη και ο Γιώργος Μπαρκούρης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά το νέο Πρόγραμμα και να δηλώσουν συμμετοχή εδώ: https://www.eventora.com/en/Organizer/tts

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα τμήματα:

HTML5/CSS3 for Beginners. An Introduction to Front-end web development

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία μιας ιστοσελίδας και πώς την κατασκευάζουμε με τη χρήση κώδικα HTML; Μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντήσουμε αρχικά σε αυτό το Course. Στην συνέχεια θα δειχθεί πώς μας βοηθούν τα Stylesheets, τι είναι τα CSS και πώς όλα αυτά συνδυάζονται για να εμφανιστεί στον browser του χρήστη το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εδώ θα μπουν οι βάσεις για να γίνετε ένας σωστός front-end developer και να δημιουργήστε τη δική σας ιστοσελίδα!



PHP for Beginners. An Introduction to Modern Programming with PHP

Η PHP είναι μία γλώσσα server-side scripting σχεδιασμένη για web development. Κατά τη διάρκεια αυτού του εισαγωγικού μαθήματος της PHP, οι αρχάριοι προγραμματιστές θα ανακαλύψουν τις θεμελιώδεις έννοιες που θα χρειαστούν για να γίνουν ειδικοί σε αυτή.



WordPress: Introduction to Content Management

Το σεμινάριο έχει ως στόχο να μάθει στους συμμετέχοντες πώς μπορούν να δημιουργήσουν με ευκολία αλλά και αποτελεσματικότητα περιεχόμενο, στην πλατφόρμα του WordPress, να οργανώσουν το σκελετό του site τους, να διαμορφώνουν και να προσαρμόζουν περιεχόμενο ανάλογα με τις ανάγκες τους.



An introduction to WordPress theming for beginners

Η δημιουργία ενός θέματος για το WordPress είναι πιο εύκολη από ποτέ στις μέρες μας (θεωρητικά, ένα αρχείο index.php και ένα αρχείο style.css είναι το μόνο που χρειάζεστε!). Αλλά αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα καλό θέμα, θα χρειαστεί να έχετε σωστές βάσεις. Σε αυτό το μάθημα θα επιδειχθούν οι βασικές πρακτικές για το πως πρέπει να δομηθεί το θέμα για να γίνει τέλειο.



How to use your personal Social Media

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν μαζικό αντίκτυπο στην προσωπική και επαγγελματική ζωή μας. Έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε και αλληλεπιδρούμε με τους φίλους και τις οικογένειες μας και επηρεάζουν την οικονομία και την κοινωνία σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο. Ωστόσο, κρύβουν και συγκεκριμένους κινδύνους, οι οποίοι με την κατάλληλη εκπαίδευση, μπορούν να αντιμετωπιστούν.



Social Media: Getting Started with Digital Marketing

Το workshop έχει στόχο να δώσει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν στη χρήση σημαντικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να μάθουν τον τρόπο μέτρησης της αποτελεσματικότητας του Digital Marketing και να δουν βέλτιστες πρακτικές απο καταξιωμένα brands.



Digital CV – How to brand yourself

It’s the digital era! Οι μελλοντικοί σου εργοδότες βρίσκονται online, εσύ; Πώς μπορείς να δημιουργήσεις ένα digital cv και να κάνεις το profile σου ελκυστικό; Ποια είναι τα top skills για το 2017; Μάθε πώς να παρουσιάζεις τα πιο δυνατά σου σημεία και χτίσε ένα “brand” γύρω από τον εαυτό σου. Ανακάλυψε top tips από διεθνείς recruiters αλλά και τα DO’s & DON’T’S που προτείνονται να ακολουθήσεις ή να αποφύγεις…και μείνε “linked”!



Digital Design Thinking, the fundamentals

Σε αυτό το workshop θα αποκτήσετε μία βαθύτερη κατανόηση των βασικών εννοιών του Design Thinking. Θα μάθετε για τη διαδικασία αλλά και τις μεθοδολογίες και τα εργαλεία που χρειάζεστε για να αναλύσετε προβλήματα και δυσκολίες, πως να προχωρήσετε στη δημιουργία μίας ομάδας και να εφαρμόσετε δημιουργικές λύσεις.



Digital Product Design, the fundamentals

Το workshop εστιάζει στο ρόλο ενός designer από την δημιουργία μίας ιδέας μέχρι την τελική μορφοποίησή της σε προϊόν ή υπηρεσία. Μέσω της θεωρίας και συγκεκριμένων μεθοδολογιών θα σχηματίσετε μία ευρεία εικόνα του πως η στρατηγική, η ξεχωριστή αντίληψη του κάθε χρήστη, η έρευνα, η διάδραση, η χρηστικότητα και η κίνηση συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ενθουσιώδεις χρήστες και μοναδικές εμπειρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου