Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

LinkedIn: Αυτό είναι το καλύτερα αμειβόμενο επάγγελμα για το 2017


Η Επιστήμη των Υπολογιστών περιέχει αρκετά πεδία αιχμής και μία πρόσφατη έρευνα του LinkedIn έρχεται να επιβεβαιώσει πως πρόκειται και για την επιστήμη με τους καλύτερα αμειβόμενα πτυχιούχους. Η συγκεκριμένη έρευνα παρουσιάζει τη λίστα των επαγγελμάτων με τις υψηλότερες αποδοχές, στην οποία την πρώτη θέση κατέχουν τα επαγγέλματα που συνδέονται με την Επιστήμη των Υπολογιστών.

Εξετάζοντας τις τάσεις των μισθών για το 2017- και με βάση στοιχεία από δύο εκατομμύρια μέλη του LinkedIn- διαπίστωσε η μελέτη ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός τομέας παράγει κατά μέσο όρο τους καλύτερα αμειβόμενους εργαζόμενους στις Η.Π.Α. Ο μέσος μισθός για τους απόφοιτους τμημάτων πληροφορικής ανέρχεται στα 92.300 δολάρια κι είναι υψηλότερος από τους μισθούς αποφοίτων από άλλους τομείς σπουδών. 

Ακολουθούν κατά σειρά οι απολαβές των αποφοίτων τμημάτων εικαστικών τεχνών, κοινωνιολογίας, βιομηχανικής μηχανικής και διοίκησης επιχειρήσεων, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Σύμφωνα με άλλα στοιχεία της μελέτης, οχτώ από τις είκοσι καλύτερα αμειβόμενες θέσεις στις ΗΠΑ εξακολουθούν να ανήκουν σε γιατρούς, με τους χειρούργους ορθοπεδικούς, τους καρδιολόγους και τους ακτινολόγους να προηγούνται στη σχετική κατάταξη. Τα μεγαλύτερα bonus, όπως και τα υψηλότερα εισοδήματα στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, προσφέρονται σε θέσεις εργασίας από το πεδίο των Οικονομικών Επιστημών.

Ακολουθεί πίνακας με τις είκοσι καλύτερα αμειβόμενες θέσεις στις ΗΠΑ:



Την έρευνα μπορείτε να την βρείτε  ΕΔΩ.


Γ. Καραούλης
JobGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου