Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Ηλεκτρικά ποδηλάτα: Ένα νέο εισόδημα για τους ξενοδόχους

Καθώς ο ποδηλατικός τουρισμός και γενικότερα, οι δραστηριότητες στη φύση από τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία αποκτούν ολοένα και περισσότερους οπαδούς, τα ηλεκτρικά ποδήλατα φαίνεται να αποτελούν ιδανική λύση τόσο για όσους από τους ταξιδιώτες που θέλουν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις χωρίς ιδιαίτερη κούραση, όσο και ένα επιπλέον ατού για τους ξενοδόχους που θα αποφασίσουν να προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα στους πελάτες τους.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα νέας γενιάς, με τα νέα δυνατά μοτέρ και τις πανίσχυρες μπαταρίες ιόντων λιθίου, μπορούν να καλύψουν αποστάσεις 50-100 χλμ. άνετα και ξεκούραστα μετά απο μια πλήρη φόρτιση και να πετύχουν ταχύτητες που ξεκινούν από 25 χλμ./ώρα και πολλες φορές ξεπερνούν τα 50 χλμ./ώρα.

Συγκεκριμένα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα:
  • Είναι ικανά να πετυχαίνουν υψηλές μέσες, ωριαίες ταχύτητες και να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις με αντίθετο άνεμο, φορτωμένα και σε ανηφορικές διαδρομές.
  • Ανάλαφρα, φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς που δε χρειάζονται άδεια κυκλοφορίας για να τα απολαύσει κανείς.
  • Είναι αθόρυβα
  • Είναι πιο ελαφριά απο τα μηχανάκια ή τις μοτοσυκλέτες, άρα και πιο βολικά κατά τη μεταφορά τους την αποθήκευση τους.
  • Διανύουν έως και 50-100 χιλιόμετρα άνετα και ξεκούραστα.
  • Δε χρειάζονται άδεια οδήγησης και δίπλωμα (σύμφωνα με Κοινοτική Οδηγία και τον ΚΟΚ, δε χρειάζεται άδεια οδήγησης και δίπλωμα για ταχύτητες έως και 25 χλμ./ώρα).
  • Γίνεται απόσβεση του ποσού αγοράς τους συνήθως σε λιγότερο από μία σεζόν.
  • Έχουν μηδενικο κόστος λειτουργίας για τον πελάτη που το ενοικιαζει
  • Σχεδόν μηδενικό κόστος συντήρησης για τον ξενοδόχο σε σχέση με τα άλλα μεταφορικά μέσα, καθώς το ηλεκτρικό ποδήλατο δε θελει λάδια, ανταλακτικα, μηχανικά σερβις κ.λπ.
  • Έχουν εντελώς μηδενικό κόστος λειτουργίας για τον ξενοδόχο, καθώς το ηλεκτρικό ποδήλατο δε χρειάζεται και δεν έχει Τέλη Κυκλοφορίας και ασφάλιστρα.
Επιπλέον, ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ποδηλάτες στην Ελλάδα είναι η ζέστη και οι ανηφόρες, καθώς η χώρα μας είναι κατεξοχής ορεινή. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα ανεβαίνουν εύκολα τις ανηφόρες, ενώ ο ποδηλάτης μπορεί να κινηθεί μόνο με το χειρόγκαζο σαν να έχει μηχανή με ταχύτητες που ξεκινούν από 25-60 χλμ./ώρα.

“Το ηλεκτρικό ποδήλατο με μια ματιά διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα ενός ποδηλάτου σε συνθήκες όπως ανηφόρες, μεγάλες αποστάσεις και δυνατό άνεμο, να μην κουράζουν πλέον τον αναβάτη”, λέει ο κ. Θέμος Παπαλάς, ιδιοκτήτης του on-line κατάστηματος ποδηλάτων E-biker.shop. “Επίσης, είναι ιδανικό για μετακινήσεις εντός πόλης, αποστάσεις μέχρι 40 χλμ. αλλά και μεγαλύτερες γιατί κινείται πιο ευέλικτα από το αυτοκίνητο ή τα ΜΜΕ όπως ένα scooter. Η μέση ταχύτητα κίνησης μέσα στην πόλη με ηλεκτρικό ποδήλατο είναι 23 χλμ./ώρα, πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα μέσα μαζικής μετακίνησης, που κινούνται με μέση ταχύτητα 11 χλμ./ώρα”.’



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου